فتّة عيد الأضحى بكيلو لحمة

 فتّة عيد الأضحى بكيلو لحمة





✅ المكونات:


🍖 للحمة:


1 كيلو لحمة (ضاني أو بتلو أو بقري حسب رغبتك)


بصلة كبيرة مقطعة 4


2 ورق لورا


2 حبهان (هيل)


فص مستكة أو 2


عود قرفة (اختياري)


ملح وفلفل



🥖 للعيش:


2 رغيف بلدي (مُقطع ومُحمّص أو مُقلي)


سمنة أو زيت للتحمير



🍚 للأرز:


2 كوب أرز مصري


2 ملعقة كبيرة سمنة بلدي


3½ كوب شوربة (أو حسب نوع الأرز)


رشة ملح



🧄 للدقة (الثوم والخل):


6 فصوص ثوم مفروم


½ كوب خل


½ كوب شوربة


ملح، فلفل، كمون



🧈 للتقلية (الوش):


2 ملعقة كبيرة سمنة بلدي


فصين ثوم


خل (ملعقة)


عصير طماطم (½ كوب – اختياري لو عايزها باللون الأحمر)




---


👨‍🍳 طريقة التحضير:


1. سلق اللحمة:


اغلي مية وحط فيها البصلة، الحبهان، ورق اللورا، القرفة، المستكة.


ضيف اللحمة، شيّل الريم، وكمّل السلق لحد ما تستوي.


صفّي الشوربة واحتفظ بيها.



2. تحضير الأرز:


شوّح الأرز في السمنة.


ضيف الشوربة والملح.


سيبه لحد ما يستوي.



3. تحضير العيش:


قطّع العيش مكعبات.


حمّره في سمنة أو زيت لحد ما يبقى ذهبي ومقرمش.



4. تحضير الدقة:


شوّح الثوم في سمنة.


ضيف الخل، الكمون، الملح، الفلفل، شوية شوربة.


سيبهم يغلو شوية.



5. تحضير التقلية (الوش):


في طاسة، شوّح الثوم مع السمنة.


ضيف شوية خل وعصير طماطم (لو حابب فتّة حمرا)، وسيبهم يتسبكوا.




---


🥣 تجميع الفتة:


1. في طبق التقديم:


حط طبقة العيش.


رش شوية من الشوربة عليه.


حط شوية من الدقة.




2. طبقة الأرز.



3. صب التقلية (الوش) فوق الأرز.



4. رص اللحمة على الوش.





---


💡 نصائح مهمة:


استخدم شوربة سخنة على العيش عشان يطري من غير ما يعجن.


لو بتحب الفتة حمرا، زوّد عصير الطماطم في التقلية.


ممكن تزود شطة حسب الذوق.



إرسال تعليق

0 تعليقات